Knižné novinky: šokujúca spoveď herečky aj napínavý tajný kód

Pamela Anderson vo svojej biografii búra mýty, preteky s časom o tajný kód, šokujúca spoveď herečky, kniha, ktorá spája príbeh, poéziu a vedu aj pôvabná detská knižka. Knižné tipy vo výbere Pravdy.

24.09.2023 10:00
debata

Pamela Anderson: S láskou, Pamela

Pamela Anderson: S láskou, Pamela Foto: Cosmopolis
kniha S laskou Pamela Pamela Anderson: S láskou, Pamela

Pri Pamele Anderson z Pobrežnej hliadky si predstavíte krásny úsmev, blond vlasy, červené plavky a veľké prsia. Ale aj uniknutú nahrávku, ktorá dovolila nazrieť do jej intímneho života miliónom ľudí. Obraz celebrity dotvorili paparacovia bez štipky úcty. Pamela v memoároch príbehmi o rodičovstve a zneužívaní v detstve, prepletenými s množstvom šťavnatých počinov, napokon zničí imidž, ktorý jej vytvoril „stroj na slávu“.

Janice Hallettová: Tajný kód

Janice Hallettová: Tajný kód Foto: Tatran
kniha tajny kod Janice Hallettová: Tajný kód

Bývalý väzeň Steven sa rozhodne prísť na koreň záhade z detstva. Ako chlapec našiel výtlačok detskej knihy, ktorá vraj ukrýva tajný kód. Nikto netuší, čo kód skrýva, no jeho bývalá učiteľka legende verila a na školskom výlete pred rokmi záhadne zmizla. Steven odkrýva vlastný príbeh a zisťuje, že kľúč k tajnému kódu by mohol mať práve on. Nepátra však po ňom sám a niekto je ochotný preň aj zabíjať. Kto ho rozlúšti prvý?

kniha internat Čítajte viac Kniha Ukrajinca nominovaného na Nobelovu cenu za literatúru už vyšla po slovensky. Aký je Žadanov Internát?

Paolo Giordano: Tasmánia

Paolo Giordano: Tasmánia Foto: Slovart
kniha Tasmania Paolo Giordano: Tasmánia

Kniha, ktorá spája príbeh, poéziu a vedu, mapuje niekoľko posledných rokov v živote hlavnej postavy, súkromné drámy aj spoločenské udalosti. V románe o vytúženej i obávanej budúcnosti, ktorú stále môžeme zmeniť, zažijeme neúspešné klimatické konferencie, teroristické útoky, partnerské nezhody, spoznáme vážených profesorov, ktorých zradí vlastné ego, aj priateľov pripravených na hlboké existenčné zmeny.

Jennette McCurdy: Som rada, že mama zomrela

Jennette McCurdy: Som rada, že mama zomrela Foto: Ikar
kniha som rada ze mama zomrela Jennette McCurdy: Som rada, že mama zomrela

Matkiným snom bolo, aby sa jej dcéra stala hviezdou a ona obmedzila potravu, vážila sa päťkrát denne, podstúpila estetické úpravy. Mama ju do šestnástich rokov sprchovala a dcéra sa s ňou delila o svoje denníky, emaily aj o všetky príjmy. Splnila mamin sen za cenu úzkosti, hanby a sebanenávisti, porúch príjmu potravy, závislosti a nezdravých vzťahov. Až po matkinej smrti mohla sama rozhodovať o svojom živote.

kniha papierovy palac Čítajte viac Kniha týždňa: Papierový palác

Adam Illés: Jazero života

Adam Illés: Jazero života Foto: Albatros
kniha jazero zivota Adam Illés: Jazero života

Knižka s ilustráciami Adriána Macha o tom, prečo chrániť našu planétu. Malý sloník si užíval radostné detstvo v Afrike. Každý deň sa s kamarátmi váľal v osviežujúcom blate, šantili v malých jazierkach s priezračne čistou vodou. No kaluže mizli a voda v jazierkach sa strácala, až napokon celkom vyschli. Sloník Abebe sa rozhodne vydať na ďalekú cestu a niekoľko zvierat sa k nemu pridá. Podarí sa im nájsť vodu?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy