Knižné tipy Pravdy: dojímavé, brutálne, zábavné aj poučné čítanie

Zvieracie vs. ľudské bytie, sedem poviedok z Balkánu, brutálne drsné poviedky z Iraku s dávkou čierneho humoru, román pre mileniálov a kniha o tom, že každé dieťa potrebuje byť úžasné.

25.02.2024 09:00
kniha Iracky   mesia  s Foto:
Hassan Blásim: Iracký mesiáš
debata

Bernardo Zannoni: Moje šialené nápady

Bernardo Zannoni: Moje šialené nápady Foto: Cosmopolis
kniha Moje sialene napady Bernardo Zannoni: Moje šialené nápady

Mladý autor v románe konfrontuje zvieracie a ľudské bytie, ktoré sa v príbehu prelínajú. Zvieratá v tejto knihe rozprávajú, jedia z tanierov, používajú postele, zapaľujú oheň, no ich svet zostáva tvrdým a nemilosrdným bojom o prežitie. Dominuje najsilnejší a porazený si musí poradiť sám.

Miroslava Kuľková: Hotel Balkán

Miroslava Kuľková: Hotel Balkán Foto: KK Bagala
kniha hotel balkan Miroslava Kuľková: Hotel Balkán

Sedem poviedok sa odohráva v siedmich balkánskych krajinách. Ich obyvatelia hľadajú cestu nielen k druhým – vzhľadom na históriu a miesta, kde žijú, ale hlavne späť sami k sebe. Prehodnocujú vzťahy, z ktorých ujsť chcú, ale nedokážu, a nachádzajú tie, ktoré ich ešte môžu zachrániť.

kniha Nino Haratischwili Nedostatok svetla Čítajte viac Kniha týždňa: Nedostatok svetla životu nepraje. Intímny príbeh mladosti, ktorú v rozpuku zastavilo násilie

Hassan Blásim: Iracký mesiáš

Hassan Blásim: Iracký mesiáš Foto: BRAK
kniha Iracky mesia s Hassan Blásim: Iracký mesiáš

Surreálne, brutálne drsné poviedky sú takmer vždy ukotvené v realite. Spájajú každodenné s fantastickým, mŕtvi ožívajú a zvieratá rozprávajú príbehy s dávkou čierneho humoru, temné absurdity irackej nedávnej minulosti a útrapy utečencov, demaskujú, ako vojna vplýva na ľudské bytosti

Genevieve Wheeler: Adelaide

Genevieve Wheeler: Adelaide Foto: Lindeni
kniha adelaide Genevieve Wheeler: Adelaide

Román pre mileniálov s neúprosnou úprimnosťou a humorom zachytáva nadčasovú výzvu čeliť životu – a láske – so všetkými nedokonalosťami. Aké to je byť mladý a zamilovaný – do svojich priateľov, do svojho mesta a do človeka, ktorý nemôže a nechce opätovať vašu lásku?

Alma Gross: Pretože si úžasná

Alma Gross: Pretože si úžasná Foto: Tatran
kniha Pretoze si uzasna Alma Gross: Pretože si úžasná

Vieš, aká si úžasná? Ako veľmi ťa všetci majú radi? Sebavedomie nie je vrodená vlastnosť, rodí sa s podporou a vplyvom rodičov. Deti bez sebaúcty bojujú s vlastnými slabosťami. Cieľom príbehu o Zorke je vzbudiť v dieťati vnútornú silu a istotu, že je cenné a bezvýhradne milované.

kniha Siroty Čítajte viac Kniha týždňa: Siroty s rodičmi aj bez rodičov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy