Knižné tipy Pravdy: ešte nevydaný Márquez, príbeh veľkej lásky aj poviedky režiséra Almodóvara

(Ne) dokončený posledný román slávneho spisovateľa odhaľuje tajuplné romániky, dojímavý príbeh od autorky série Sedem sestier, zbierka dvanástich poviedok od slávneho režiséra, severské krimi aj príbeh mladej lásky. Nové knihy vo výbere Pravdy.

10.03.2024 09:00
debata

Gabriel García Márquez: Uvdíme sa v auguste

Gabriel García Márquez: Uvdíme sa v auguste Foto: Slovart
kniha Uvidime sa v auguste Gabriel García Márquez: Uvdíme sa v auguste

Ne)dokončený posledný román slávneho spisovateľa je príbehom Any Magdaleny Bachovej, ženy v strednom veku, ktorá každý rok v auguste chodí na ostrov v Karibskom mori, aby položila kvety na hrob svojej matky. Noc do odchodu prvého ranného trajektu, ktorú musí stráviť na ostrove, je výnimočnou príležitosťou na malé ľúbostné dobrodružstvo. Tajuplné romániky však mávajú nečakané konce.

Lucinda Rileyová: Čierna orchidea

Lucinda Rileyová: Čierna orchidea Foto: Tatran
kniha Cierna orchidea Lucinda Rileyová: Čierna orchidea

Dojímavý príbeh o veľkej láske, zlomenom srdci, ale predovšetkým o nádeji od autorky svetovo úspešnej série Sedem sestier. Román mapuje príbeh rodiny Crawfordovcov od minulého storočia po súčasnosť, od panstva Wharton v Anglicku po Thajsko. Príbeh plný zvratov, vášne, klamstiev, ale aj lásky a vykúpenia odhalí šokujúce tajomstvá, ktoré nezostanú bez následkov.

kniha modroslepost Čítajte viac V románe Modrosleposť poletujú zvláštni vtáci

Pedro Almodóvar: Posledný sen

Pedro Almodóvar: Posledný sen Foto: Lindeni
kniha posledny sen Pedro Almodóvar: Posledný sen

Zbierka dvanástich poviedok od slávneho režiséra vo fascinujúcej zmesi fikcie a reality pokrýva celú škálu tém z obdobia od konca 60. rokov až po súčasnosť. Čítať Almodóvara je ako pozerať jeho filmy: prekvapujúce, zábavné, mätúce, dojímavé a podnecujúce na zamyslenie. Mnohotvárna próza sa dá sčasti považovať za autoportrét originálneho umelca, ako aj sám tvrdí.

kniha hotel balkan Čítajte viac Kniha týždňa: Čo nájdete pod posteľou v Hoteli Balkán

Samuel Bjørk: Ostrov Hitra

Samuel Bjørk: Ostrov Hitra Foto: Ikar
kniha ostrov hitra Samuel Bjørk: Ostrov Hitra

Na ostrove Hitra pri pobreží Nórska zmizne osemročný chlapec. Samotná vyšetrovateľka si tu kedysi chcela siahnuť na život a teraz neodolá prosbe o pomoc pri pátraní. Keď na ostrove nájdu zavraždené šestnásťročné dievča, pri jeho bezvládnom tele je chlapcovo meno napísané krvou. Zločin sa ukazuje byť oveľa komplikovanejší, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Dustin Thao: Ahoj, tu je Sam

Dustin Thao: Ahoj, tu je Sam Foto: Cosmopolis
kniha Ahoj tu je Sam Dustin Thao: Ahoj, tu je Sam

Julie si budúcnosť naplánovala do detailov. S priateľom Samom odídu z malého mesta, pôjdu na vysokú školu a leto strávia v Japonsku. Lenže Sam zomrie a všetko sa zmení. Zdrvená Julie sa neukáže na pohrebe, zbaví sa všetkých jeho vecí a pokúša sa naňho zabudnúť. Stále však túži naposledy počuť jeho hlas, a tak skúsi vytočiť jeho číslo, aby si vypočula nahrávku. A Sam… jej telefón zodvihne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy