Premiér a ministri sa so zástupcami kultúrnej obce stretnú vo štvrtok

Predstavitelia vlády majú so zástupcami kultúrnej obce hovoriť o systémovom nastavení pravidiel pre organizovanie kultúrnych podujatí a ďalších krokoch pre kultúru vo štvrtok (13. 1.) popoludní. Na sociálnej sieti o tom informuje Ministerstvo kultúry (MK) SR.

11.01.2022 18:40
Vladimír Lengvarský Foto:
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský
debata

„Vo štvrtok o 13.00 h sa ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO) a zástupcovia kultúrneho odvetvia stretnú spoločne s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) a ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nominant OĽANO),“ informuje rezort.

DAB figuriny v hladisku Čítajte viac Vyhláška o hromadných podujatiach platí odzajtra

„Spoločne budú hľadať najlepšie riešenia, ktoré umožnia kultúre na Slovensku fungovať v rámci prebiehajúcej pandémie ochorenia COVID-19,“ dodáva.

Vláda v pondelok (10. 1.) uvoľnila podmienky pre organizovanie kultúrnych podujatí, podľa stupňa rizikovosti podujatia umožňujú realizovať ich s naplnením 25– až 50-percentnej kapacity. Pravidlá spresňuje spresniť vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorá vyšla v utorok popoludní.

SR Trenčín kultúra hudba Pohoda 2019 festival TNX Čítajte viac Do divadla či do kina môže najviac polovica divákov

Zástupcovia kultúry a kreatívneho priemyslu zastúpení iniciatívou Otvorme kultúru a Hudobnou úniou Slovenska vítajú uvoľnenie podmienok, zároveň však upozorňujú, že potrebujú nastavenie jasných a zrozumiteľných pravidiel, ktoré budú reagovať na vývoj pandémie, no zachovajú možnosť realizovať kultúrne podujatia. Lumír Mati za iniciatívu Otvorme kultúru upozorňuje, že naďalej ostávajú otázky, kedy bude zavedený hlavný COVID automat a COVID semafor pre kultúru a aký budú mať vzťah k pondelkovému rozhodnutiu vlády.

Eduard Heger Čítajte viac Ľudia z kultúry píšu premiérovi Hegerovi, hovoria o výsmechu

„Ďalej trváme na prerokovaní režimu aj pre pretestovaných (OTP režim) a budeme žiadať odborne podložené stanovisko, prečo majú byť vylúčení z možnosti po otestovaní navštevovať kultúrne podujatia,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #kultúrna politika #Covid automat