Katarzia má Dosť. Nový videosingel venovala ľuďom v pochybnostiach, strachu a toxických vzťahoch

Katarzia vydáva videoklip k piesni Dosť z nového albumu Šťastné dieťa. Skladba je podľa autorov pre všetkých, ktorí sa niekedy o niekoho báli, nevedeli si rady so vzťahmi alebo spochybňovali vlastné rozhodnutie. Najbližšie Katarziu môžete vidieť v novembri na koncertoch v Nitre, Košiciach a Bratislave.

06.11.2023 10:00
Katarzia Dosť Foto:
Katarzia vydáva videosingel Dosť, venovaný ľuďom v pochybnostiach, strachu a toxických vzťahoch.
debata
Katarzia má Dosť

V novom videoklipe k piesni hovorí o strachu a toxických vzťahoch.

Fotogaléria
Katarzia v piesni Dosť hovorí o závislosti vo...
V klipe k piesni Dosť účinkuje Katarzia so...
+1Záber z video k piesni Dosť.

Katarzia v piesni Dosť hovorí o závislosti vo vzťahu a využíva na to aj záznamy skutočných zvukových správ, ktoré si posielala so svojou kamarátkou, herečkou a tanečníčkou Kristínou Tukan. Tá s ňou v klipe účinkuje ako Katarziine alter ego. Skladba a vizuál tak autentickým spôsobom vypovedajú o hodnote ženských priateľstiev a o vzájomnej podpore.

Katarzia a jej videoklip k piesni Dosť.
Taylor Swift, koncert, Buenos Aires Čítajte viac Fanúšikovia Taylor Swiftovej čakajú na jej koncert v Buenos Aires už od júna v stanoch

Režisérkou videa je medzinárodne uznávaná česká fotografka Hana Knížová, s ktorou Katarzia spolupracovala aj v minulosti napríklad pri videoklipe Hoří i voda z albumu Celibát. “Dlhodobo pracujem s motívmi zdvojovania, opakovania, s motívmi medziľudských vzťahov, čo sa úplne prirodzene prepojilo s tým, o čom pesnička je,” hovorí Hana Knížová.

The Beatles Čítajte viac Beatles majú vďaka umelej inteligencii novú skladbu. Pomáhal im aj režisér Pána prsteňov

Skladba Dosť je súčasťou nedávno vydaného albumu Štastné dieťa, na ktorom sa Katarzia po elektronickom období vrátila ku klavíru, gitare a kapelovej zostave. Český týždenník Respekt nedávno album označil za doteraz “najnežnejší a najempatickejší” v Katarziinej diskografii, a to nielen kvôli melancholickej nálade, ale aj textom, v ktorých prejavuje “pochopenie a sympatie s mladými, starnúcimi, zmätenými, neistými aj nahnevanými.”

Sam Smith Čítajte viac Sam Smith je prvým ohláseným headlinerom Colours of Ostrava 2024

Album Šťastné dieťa Katarzia najbližšie predstaví na koncertoch 9. novembra v Nitre, 10. novembra v Košiciach a 30.11. v Bratis­lave.

Martin Chodúr spevák Čítajte viac Martin Chodúr v novej piesni spieva o tom, ako sa mení čas. Nám všetkým. Ako sa mení jemu, prezradil v rozhovore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katarzia