Knižné tipy Pravdy: krimi, bolestné spomienky aj rozprávký príbeh

Dokonalá korisť uprostred hudobného festivalu, voľné pokračovanie románu z Osvienčimu Chlapec v pásikavom pyžame, cestu objavovania seba samého aj príbeh hlbokých ľudských väzieb, vojna aj rozprávkový Nekonečný príbeh. Nové knihy vo výbere Pravdy.

11.11.2023 08:00
debata

Helen Fields: Dokonalá korisť

Helen Fields: Dokonalá korisť Foto: Lindeni
kniha dokonala korist Helen Fields: Dokonalá korisť

Uprostred hudobného festivalu niekto rozpára brucho charitatívnemu pracovníkovi. V tisícovom dave fanúšikov si vraha nikto nevšimne. Onedlho nájdu na dne smetnej nádoby učiteľku zo škôlky zaškrtenú šálom. Polícia nemá stopu a vrah cez grafity oznamuje ďalšiu obeť.

John Boyne: Všetky temné miesta

John Boyne: Všetky temné miesta Foto: Slovart
kniha vsetky temne miesta John Boyne: Všetky temné miesta

Voľné pokračovanie románu z Osvienčimu Chlapec v pásikavom pyžame je už pre dospelých. Deväťdesiatnička Gretel celý život trpí pocitom viny a príchod nových susedov s malým synom vyvolá bolestné spomienky. Na sklonku života sa odhodlá na čin hodný gréckej tragédie.

kniha zamatovy jez Čítajte viac Kniha týždňa: Zamatový jež. Na lásku neveria, na bolesť áno

Anna Camilla Kupka: Mollina zázračná cesta

Anna Camilla Kupka: Mollina zázračná cesta Foto: Tatran
kniha Mollina zazracna cesta Anna Camilla Kupka: Mollina zázračná cesta

Táto krátka dojímavá kniha vás vezme na nezabudnuteľnú cestu objavovania seba samého. Preskúmajte zázračný svet pocitov a objavte svoje vnútro. Mollino rozprávanie prekoná vaše najodvážnejšie predstavy a dá vám odpoveď na najzákladnejšiu otázku: Kto som?

Elizabeth Strout: Lucy pri mori

Elizabeth Strout: Lucy pri mori Foto: Inaque
kniha Lucy primori Elizabeth Strout: Lucy pri mori

Keď sa svet v panike uzavrie, Lucy a jej exmanžel William odchádzajú na niekoľko mesiacov žiť v domčeku pri mori, len dvaja a ich zložitá minulosť. Príbeh odkrýva hlboké ľudské väzby, bolesť z utrpenia, prázdnotu po strate blízkeho aj prísľub priateľstva a útechu starej lásky, ktorá nehrdzavie.

kniha patchwork v bielej Čítajte viac Bodnárovej sága o šťastí a ťarche materstva

Paweł Smoleński: Oči zasypané pieskom

Paweł Smoleński: Oči zasypané pieskom Foto: Absynt
kniha oci zasypane pieskom Paweł Smoleński: Oči zasypané pieskom

Je ešte možné dosiahnuť mier na území Palestíny a Izraela, v Jeruzaleme, v Pásme Gazy a na Západnom brehu Jordánu? Reportér sa vydáva na tie najcitlivejšie miesta, k neustále sa predlžujúcemu múru, číta o samovražedných útokoch, počúva o nenávisti. Snaží sa pochopiť.

kniha priatelky a nezname Čítajte viac Kniha týždňa: Priateľky a neznáme

Michael Ende: Nekonečný príbeh

Michael Ende: Nekonečný príbeh Foto: Ikar
kniha nekonecny pribeh Michael Ende: Nekonečný príbeh

Nesmrteľné dielo o sile predstavivosti prvýkrát vyšlo v roku 1979 a získalo aj známu filmovú podobu. Špeciálne bibliofilské vydanie sprevádzajú nezabudnuteľné ilustrácie Sebastiana Meschenmosera. Kniha poteší milovníkov tejto rozprávkovej klasiky.

Anasoft litera 2023 finálová 5 Čítajte viac Poznáte päť najlepších slovenských kníh? Je tu finálová päťka Anasoft litera

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy