Knižné tipy Pravdy: ženské príbehy, Jaroslav Hašek a Slovensko aj sci-fi novej generácie

Príbehy troch výnimočných žien v jednom románe naprieč storočiami, romantické úteky, tento raz na vidiek, čo robil Hašek na Slovensku, príbeh ľudstva naprieč storočiami a vesmírom v novom sci-fi aj policajné psy ako detskí superhrdinovia. Knižné novinky vo výbere Pravdy.

04.02.2024 10:00
debata

Emilia Hart: Nezlomné

Emilia Hart: Nezlomné Foto: Ikar
kniha nezlomne Emilia Hart: Nezlomné

V noci ujde Kate pred násilníckym partnerom do spustnutého domčeka, ktorý zdedila po pratete. Rastie v nej podozrenie, že jej prateta čosi tajila. To tajomstvo striehne v dome už od čias honby na čarodejnice. V románe sa prepletajú príbehy troch výnimočných žien naprieč piatimi storočiami, aby priniesol strhujúci príbeh o odolnosti žien a o schopnosti prírodného sveta meniť život ľudí.

Julie Caplinová: Útek na vidiek

Julie Caplinová: Útek na vidiek Foto: Grada
kniha Utek na vidiek Julie Caplinová: Útek na vidiek

Uprostred zakvitnutých lúk a zelených pahorkov sa odohráva ďalší romantický príbeh zo série romantické úteky. Ilustrátorka Ella sa v ňom vydáva z Londýna na vidiek, aby si utriedila myšlienky. Život jej však komplikuje sučka Tess, o ktorú by sa mala postarať, aj mrzutý veterinár, ktorý nakoniec možno nie je taký príšerný, ako sa pôvodne zdalo.

Marian Jaslovský, kniha marian varga Čítajte viac Kniha týždňa: Nebo, peklo, raj Mariána Vargu

Igor Válek: Jaroslav Hašek a Slovensko

Igor Válek: Jaroslav Hašek a Slovensko Foto: A-knihy
kniha jaroslav hasek a slovensko Igor Válek: Jaroslav Hašek a Slovensko

Kniha s podtitulom Ako chutí ovca v žinčici prezradí veľa zaujímavého o cestách slávneho spisovateľa na Slovensko. Ponúka pútavú koláž Haškovej korešpondencie, jeho krátkych próz, informácií o lokalitách, ktoré navštívil, aj autorových reportáží a čŕt. Haškove texty sú zachované v origináli, teda v češtine, k spisovateľovi sa vyjadrujú české aj slovenské osobnosti a tiež Haškova rodina.

Emily St John Mandel: More pokoja

Emily St John Mandel: More pokoja Foto: Lindeni
kniha More pokoja Emily St John Mandel: More pokoja

Príbeh ľudstva naprieč storočiami a vesmírom, sci-fi novej generácie s anomáliou v časopriestore. Román o umení, cestovaní v čase, láske a pandémii, ktorý čitateľa zavedie z ostrova Vancouver roku 1912 do temnej kolónie na Mesiaci o päťsto rokov neskôr. Čo má spoločné osemnásťročný Edwin, slávna spisovateľka Olive o dve storočia neskôr a detektív z druhej mesačnej kolónie?

Milan Kundera - Totožnosť Čítajte viac Aká je Kunderova Totožnosť? Ako tanec na maškarnom bále. Tretí Kundera vyšiel po slovensky

David Walliams: Robopes

David Walliams: Robopes Foto: Slovart
kniha Robopes David Walliams: Robopes

Superhrdinami v tejto knihe sú policajné psy. Mesto ovládli nebezpečné kriminálne živly a proti nim stojí hŕstka policajných psov na čele so Zúfalou patrolou. Tú tvorí trojica psov – bojko Stresor, lenivý Piškót a nahlúpla Špagetka. Práve ony teraz musia Pohromovce zachrániť pred neodvratnou skazou. Do toho prichádza Robopes – hrdina budúcnosti v boji proti zločinu! Podarí sa im odvrátiť katastrofu?

kniha kremelsky mag Čítajte viac Kniha týždňa: Kremeľský mág spraví z fikcie skutočnosť

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy