Knižné tipy Pravdy: Kuba i Nórsko, ženské priateľstvo aj psychotriler

Román o priateľstve dvoch dievčat, strhujúci psychotriler, v ktorom môže byť playlist kľúčom k nájdeniu vraha, napínavá románová kronika Kuby, nórsky krimi fenomén pokračuje, aj spomienka na časy, keď sa starodávny Pressburg a Pozsony stal Bratislavou. Knižné novinky vo výbere Pravdy.

11.02.2024 10:00
debata

Hannah Kristin: Priateľky z Firefly Lane

Hannah Kristin: Priateľky z Firefly Lane Foto: Lindeni
kniha priatelky z firefly lane Hannah Kristin: Priateľky z Firefly Lane

Román o priateľstve dvoch dievčat, ktoré si v škole sľúbili, že zostanú najlepšími priateľkami do konca života. Netušili, akým smerom sa pre každú rozbehne život. Ambiciózna Tully a romantická Kate sa tridsať rokov navzájom povzbudzujú, ich priateľstvo prežíva búrky – príde aj žiarlivosť, hnev, nenávisť. Myslia si, že všetko prekonali, a vtedy ich rozdelí zrada a ich kamarátstvo podstúpi ťažkú skúšku.

Sebastian Fitzek: Playlist

Sebastian Fitzek: Playlist Foto: Tatran
kniha playlist Sebastian Fitzek: Playlist

Strhujúci psychotriler, v ktorom bez stopy zmizla pätnásťročná Feline. Môže byť jej nedávno aktualizovaný playlist skrytým kľúčom k jej nájdeniu? Súkromný detektív Alexander Zorbach sa snaží horúčkovito vyriešiť záhadu, no netuší, že šance na prežitie všetkých zúčastnených sú takmer nulové. Kniha vychádza 14. 2.

kniha druhy cierny zosit Čítajte viac Kniha týždňa: Aký temný je Druhý čierny zošit?

Leonardo Padura: Ako prach vo vetre

Leonardo Padura: Ako prach vo vetre Foto: Slovart
kniha Ako prach vo vetre Leonardo Padura: Ako prach vo vetre

Napínavý kubánsky román je kronikou posledných desaťročí v krajine spustošenej prudkými politickými a spoločenskými zmenami. Adela, dcéra imigrantov, žije v New Yorku. Jej matka Kubánka žije na opačnom konci USA. Matkina fotografia z mladosti s tehotenským bruškom spustí sled udalostí, dcéra odhaľuje matkinu skrytú identitu a minulosť v skupine mladých vysokoškolákov, ktorí si hovorili Klan.

Jørn Lier Horst, Thomas Enger: Obeť

Jørn Lier Horst, Thomas Enger: Obeť Foto: Premedia
kniha obet Jørn Lier Horst, Thomas Enger: Obeť

Piaty diel série, ktorá sa v Nórsku stáva fenoménom. Alexander Blix pracoval pred dvomi rokmi na prípade zmiznutia Elisabeth Eieovej. Vyšetrovanie sa zastavilo, keď bola zavraždená jeho dcéra a dlho to vyzeralo tak, že nikto nikdy nevypátra, čo sa Elisabeth prihodilo.

Marian Jaslovský, kniha marian varga Čítajte viac Kniha týždňa: Nebo, peklo, raj Mariána Vargu

Daniel Luther: Príbehy mesta

Daniel Luther: Príbehy mesta Foto: Marenčin PT
kniha pribehy mesta Daniel Luther: Príbehy mesta

Starodávny Pressburg, v 19. storočí aj Pozsony, mesto korunovácií 18 panovníkov rakúskej monarchie za uhorských kráľov, v roku 1919 pomenovali Bratislava. Kniha prevedie čitateľa turbulentnými rokmi 20. storočia a prvými rokmi 21. storočia, keď doznievali spoločenské procesy po nežnej revolúcii v roku 1989. Stručný prehľad opisuje hlavné etapy vo vývine mesta od začlenenia do Československa po dnešok.

kniha dážďovníky Čítajte viac Kniha týždňa: Vtipné aj melancholické španielske Dážďovníky

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy